Voittojen kotiuttaminen

Helppo ja edullinen tapa palauttaa kryptovaluutoista ansaitsemasi voitot takaisin pankkitilillesi

Tässä artikkelissa kerron hyvin edullisen tavan palauttaa kryptovaluuttasijoituksesi takaisin pankkitilillesi. Mikäli et tarvitse yksityiskohtaisia ohjeita, voit siirtyä suoraan pikaohjeisiin.

Käytännössä maksat ainoastaan Coinbasen tilisiirron palvelumaksun (0.15€). Mikäli käytät GDAX:issa Limit Priceä, et maksa ylimääräisiä kaupankäyntikuluja. Tieto päivitetty 31.1.2018. Kuluarvio ei sisällä kryptovaluuttojen GDAX:iin lähettämisestä koituvia lähetyskuluja.

Mikäli sijoituksesi ovat hajautettuna eri pörsseissä ja lompakoissa, täytyy ne ensin siirtää GDAX:iin, joka on edullinen paikka vaihtaa kryptovaluutat euroiksi. Sinun tulee rekisteröityä myös Coinbase-sivustolle.

Mikäli sijoituksesi ovat jo Coinbasessa ja haluat päästä mahdollisimman helpolla, voit siirtyä suoraan tähän artikkeliin.

Ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee rekisteröityä GDAX-sivustolle. GDAX on samaa yritystä maailman suurimman kryptopörssin, Coinbasen kanssa, joten sen käyttö on turvallista. Rekisteröidyttyäsi CDAX:iin, saavut sivuston etusivulle.

GDAX aloitussivu

Siirrä hiiri oikeaan yläreunaan ja avaa klikkaa Accounts.

Siirry kohtaan accounts oikeasta yläkulmasta

Hae tämän jälkeen valitsemasi valuutan Deposit-address, eli GDAX-tilisi lompakon osoite johon haluat lähettää euroiksi muutettavat varat. Näet kunkin kryptovaluutan vastaanotto-osoitteen klikkaamalla alas osoittavaa nuolta. Tässä esimerkissä lähetän Bitcoineja GDAX:iin ja vaihdan ne euroiksi Coinbasea pienemmillä vaihtokustannuksilla.

Mikäli sijoituksesi ovat eri pörsseissä ja lompakoissa, suosittelen vaihtamaan ne esimerkiksi Ethereumiin tai Litecoineiksi ennenkuin lähetät ne GDAX:iin. Näin toimimalla säästät huomattavasti rahaa siirtokuluissa.

Tarkasta valuutan Deposit-address klikaamalla alaspäin osoittavaa nuolta

Kopioi osoite ja lähetä kaikki Bitcoinisi, jotka haluat kotiuttaa tähän osoitteeseen. Älä lähetä osoitteeseen muita kryptovaluuttoja kuin Bitcoineja.

Bitcoin osoite GDAXissa

Kun Bitcoinisi ovat saapuneet GDAX-tilillesi, mene takaisin etusivulle ja valitse vasemmasta yläreunasta treidattava valuuttapari, tässä tapauksessa BTC/EUR. Valitse Limit Sell, merkitse tarjoamasi hinta ja määritä kuinka paljon GDAX:iin lähettämiäsi sijoituksia haluat palauttaa tilillesi. Mikäli haluat vaihtaa kaiken euroiksi, voit klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Balance BTC -saraketta ja myydä kaikki kerralla.

Lopuksi klikkaa Place Sell Order. Kun hintatarjouksesi saavuttaa toimeksiantojen keskilinjan (kuvassa EUR SPREAD), toteutuu toimeksianto tarjoamallasi hinnalla.

Kuva myyntitoimeksiannon tekemisestä

Seuraavaksi siirrä eurot Coinbase-tilillesi. Mene takaisin Accounts-sivulla ja klikkaa ylöspäin osoittavaa nuolta EUR ACCOUNT -sarakkeesta. Valitse Coinbase account -välilehti ja kirjoita AMOUNT-kenttään summa, jonka haluat siirtää Coinbaseen. Lopuksi klikkaa Withdraw Funds. Siirrot GDAXin ja Coinbasen välillä ovat ilmaisia.

Siirrä Eurot GDAXista Coinbaseen

Saat vielä varmennuksen varojen siirtymisestä Coinbaseen.

Seuraavaksi siirry Coinbasen etusivulle. Tässä vaiheessa sinun tulee olla rekisteröitynyt Coinbaseen ja myös pankkitilisi tulee olla liitetty palveluun. Mikäli et ole lisännyt pankkitiliäsi Coinbaseen, löydät ohjeet sen tekemiseen tämän linkin kautta. Seuraa ohjetta pankkitilin lisääminen.

Kirjaudu sisään, valitse Accounts-välilehdeltä EUR Wallet ja klikkaa Withdraw-painiketta.

Näin palautat kryptovaluutoista kertyneet voitot takaisin tilillesi

Kirjoita euromääräinen summa, jonka haluat siirtää tilillesi ja valitse vastaanottava pankkitili.

Paina lopuksi Continue.

Määritä pankkitilisi tilisiirtoa varten

Varmenna vielä tilisiirron tiedot ja klikkaa Confirm vahvistaaksesi siirron.

Varmenna tilisiirto

Varat saapuvat tilillesi pari arkipäivän sisällä.

Pikaohjeet

  1. Rekisteröidy GDAXiin ja Coinbaseen
  2. Lisää pankkitilisi Coinbaseen
  3. Mene GDAXiin ja lähetä kryptovaluuttasi palveluun. Euron vaihtopareja ovat BTC, BCH, ETH tai LTC.
  4. Vaihda kryptovaluuttasi euroiksi GDAXissa
  5. Siirrä eurot GDAXista Coinbaseen
  6. Kotiuta eurot Coinbasen kautta pankkitilillesi. Accounts -> EUR -> Withdraw
  7. Onneksi olkoon, rahat siirtyvät tilillesi parissa arkipäivässä

Kun palautat voittoja tilillesi, tulee niistä maksaa virallisen kaavan mukaan myös verot. Verohallinnon tulkinnan mukaan virtuaalivaluuttojen arvonnousu realisoituu verotettavaksi silloin, kun virtuaalivaluutta vaihdetaan takaisin oikeaan valuuttaan. Voit katsoa esimerkkejä ja ohjeet verojen maksamisesta täältä. Pääomatuloveroja maksetaan 30% alle 30 000 euron voitoista ja sen yli menevästä osasta 34%.

Voit tehdä ilmoituksen verottajalle netissä täydentämällä vuosittain toimitettavaa esitäytettyä veroilmoitusta. Ota huomioon, että verotuslainsäädäntö voi muuttua nopeasti kryptovaluuttojen osalta. Teen tarkemman ohjeistuksen voittojen kotiuttamisesta ja verotuksesta myöhemmin.