Näin ostat kryptovaluuttoja Bitcoineilla

Bitcoineilla ostamisartikkelin kuva

Tämä artikkeli antaa yksityiskohtaiset ohjeet siihen kuinka vaihdat Coinbasessa olevat Bitcoin sijoituksesi muihin kryptovaluuttoihin eli altcoineihin mahdollisimman edullisesti ja tehokkaasti.

Tässä esimerkissä Coinbasessa olevilla Bitcoin-sijoituksilla ostetaan IOTA:a Binance kryptopörssistä

Mikäli olet vasta tutustumassa kryptovaluuttoihin ja haluat tehdä ensimmäisen sijoituksesi, löydät ohjeet Bitcoinien tai Ethereumin euroilla ostamiseen täältä. Mikäli omistat jo Bitcoineja Coinbasen kautta, jatka lukemista. Esimerkki toimii myös muiden kryptopörssien kanssa toimittaessa hieman soveltaen.

Bitcoinin siirtäminen suoraan pörssistä toiseen ei ole kannattavaa erittäin suurien siirtomaksujen vuoksi. Tästä syystä Bitcoinit tulee siirtää ensin Coinbasen tytärpörssiin, Gdaxiin, missä Bitcoinit vaihdetaan Ethereumiin ennen siirtoa. Varojen siirrot Coinbasen ja GDAXin välillä ovat ilmaisia. Vaihdon avulla säästät jopa useita kymmeniä euroja. Bitcoinin siirto ja Ethereumin ostotoimeksianto tehdään seuraavasti.

Siirry osoitteeseen gdax.com ja klikkaa Create Account -painiketta oikeassa yläkulmassa.

Täytä rekisteröitymislomake. Suosittelen aina käyttämään oikeita henkilötietoja pörsseihin rekisteröitymistilanteessa.

Kuva: tee itsellesi tili ja täytä tarvittavat kohdat

Seuraavaksi sinun tulee linkittää GDAX ja Coinbase tilit antamalla Coinbase-tunnuksesi. Coinbase ja GDAX ovat samaa yritystä, joten tietojen antaminen on turvallista.

Kuva: Linkitä Coinbase ja Gdax tilit

Tämän jälkeen saavut GDAXin kaupankäyntisivulle. Tämä on näkymä, jossa eri kryptovaluuttoja koskevat kaupat ja toimeksiannot tehdään.

Kuva GDAXin etusivusta

Seuraavaksi siirrämme varat Coinbasesta GDAXiin. Siirrä hiiri oikeaan yläkulmaan ja klikkaa kohtaa Accounts, jonka avulla voit tarkastella GDAXissa olevia kryptovaluuttatilejäsi.

Siirry kohtaan accounts oikeasta yläkulmasta

Tämän jälkeen valitse vasemmasta reunasta tili, johon valuat lisätä varoja. Alaspäin osoittava nuoli tarkoittaa varojen lisäämistä tilille ja ylöspäin osoittava nuoli varojen siirtämistä pois GDAX:ista. Mikäli haluat siirtää Bitcoineja GDAX tilillesi Coinbasesta vaihtaaksesi ne toiseen valuuttaan, klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta.

Valitse valuuttatili, jonne haluat lisätä varoja

Valitse Coinbase Account -välilehti. Source kentässä näet kuinka paljon sinulla on varoja Coinbase tililläsi. Kirjoita Amount-kenttään määrä, kuinka paljon varoista haluat siirtää GDAX tilillesi, jotta voit vaihtaa ne Ethereumiksi. Lopuksi klikkaa Deposit Funds -painiketta, joka vahvistaa siirron tilien välillä. Siirto on ilmainen.

Valitse coinbase account ja kirjoita paljonko varojasi haluat siirtää

Palaa etusivulle klikkaamalla GDAX-logoa vasemmasta yläkulmasta. Seuraavaksi ostamme Ethereumia juuri siirretyillä Bitcoineilla.

Näin teet ostotoimeksiannon Ethereum-kryptovaluutasta.

  1. Valitse vasemman yläkulman GDAX-logon vierestä valuuttapari, jota haluat vaihtaa. Tässä tapauksessa ostamme Ethereumia Bitcoineilla maksaen, joten valitsemme valuuttapariksi ETH/BTC (Ethereum/Bitcoin).
  2. Seuraavaksi klikkaa limit-välilehteä. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden määrittää itse hinnan, jolla haluat Ethereumia ostaa.
  3. Vihreällä merkityt hinnat ovat muiden käyttäjien tekemiä Ethereumin ostoa varten vahvistettuja ostotoimeksiantoja. Päämääränäsi on ostaa Ethereumia sopivaan hintaan. Kuvassa näkyvä korkein tarjous on 0.06077 Bitcoinia per yksi Ethereum, jonka yli ei missään nimessä tulisi tarjota. Tarjoukset pienenevät kohti kuva alareunaa. Suosittelen tekemään ostotarjouksen listan keskivaiheilta tai hieman sen yläpuolelta. Klikkaa hintaa, jonka haluat maksaa, jolloin hinta ilmestyy Limit Price -kenttään. Nyt hintasi mitä haluat maksaa on määritelty.
  4. Seuraavaksi sinun tulee määritellä määrä, montako yksikköä Ethreumia haluat ostaa. Mikäli haluat ostaa Ethereumia kaikilla juuri siirtämilläsi Bitcoineilla, klikkaa Bitcoinien(BTC) määrää Balance -osiossa. Voit syöttää Amount-kenttään myös minkä tahansa muun haluamasi määrän manuaalisesti mikäli haluat ensin harjoitella pienellä summalla.

Time In Force Policy tarkoittaa aikaa kuinka kauan toimeksiantosi on voimassa. Good till Cancelled tarkoittaa, että toimeksianto on voimassa niin kauan kuin peruutat sen. Good till Cancelled toimii tässä tapauksessa hyvin.

Klikkaamalla PLACE BUY ORDER -painiketta hyväksyt toimeksiannon. Painikkeen yläpuolella näet vielä kokonaissumman toimeksiannolle, jonka tulet tekemään.

Kun olet varmistunut, että tiedot ovat oikein, klikkaa vihreää PLACE BUY ORDER -painiketta.

Valitse coinbase account ja kirjoita paljonko varojasi haluat siirtää

Ostotoimeksiantosi on nyt vahvistettu.

Sininen nuoli osoittaa vahvistamasi ostotarjouksen muiden tarjouksien joukossa. Tarjouksesi paikka voi vaihdella muiden ostotarjousten mukaan. Kun tarjouksesi saavuttaa punaisen nuolen osoittaman keskiviivan, toimeksianto aktivoituu ja Bitcoinisi vaihtuvat Ethereumiin antamasi hinnan mukaisesti.

Violetti nuoli osoittaa tekemäsi avoimen toimeksiannon.

Mikäli tarjouksesi uppoaa sivun alareunan ulkopuolelle, voit odottaa kurssin uudelleen laskua tai halutessasi peruuttaa tarjouksesi ja tehdä uuden toimeksiannon hieman korkeammalla hinnalla. Käytännössä saat hieman vähemmän Ethereumia per Bitcoin, mutta pitkässä juoksussa sillä ei pitäisi olla suurta merkitystä.

Mikäli haluat perua toimeksiannon, voit tehdä sen klikkaamalla Keltaisen nuolen osoittamaa Cancel Open Orders -painiketta tai klikkaamalla Violetin nuolen osoittamaa Cancel -tekstiä.

Kun ostopyyntösi saavuttaa punaisen nuolen osoittaman keskiviivan, toimeksiantosi toteutuu ja uudet kryptovaluutat näkyvät tililläsi välittömästi. Maksat myös pienen kaupankäyntikulun. Kulu vähennetään ostosta automaattisesti, eikä siitä tarvitse huolehtia.

Toimeksiannon yksityiskohdat

Onneksi olkoon, nyt sinulla on Ethereumia GDAX-tililläsi. Tässä esimerkissä juuri ostettu Ethereumin valuutta, Ether (ETH) tullaan vaihtamaan IOTA-kryptovaluuttaan. Seuraava vaihe on rekisteröityä pörssiin, joka myy IOTA:a.

IOTA:a myyvistä pörsseistä pidän Binancea parhaana ja turvallisimpana, joten seuraava vaihe on rekisteröityä Binancen asiakkaaksi.

Suosittelen rekisteröitymistä Binanceen, vaikka et olisi vielä ostamassa kryptovaluuttoja. Binance ottaa tällä hetkellä vastaan vain rajatun määrän uusia asiakkaita suuresta suosiosta johtuen. Rekisteröitymällä tämän linkin kautta tuet Kryptokansalaisen toimintaa. Sivu avautuu uuteen välilehteen. Arvostan tukeasi.

Kuva, Binance logo ja teksti luotettava ja turvallinen kryptopörssi

Linkkiä seuraamalla päädyt Binancen etusivulle. Klikkaa sivun oikeasta yläreunasta register-tekstiä.

Binancen kryptopörssin etusivu

Täytä rekisteröintikaavake annettujen ohjeiden mukaisesti. Reference ID:ksi voit laittaa numeron 11635553, jolloin annat tukea sivustolleni. Klikkaa lopuksi register.

Binanceen rekisteröinti

Siirrä hiirellä palapelin pala oikeaan kohtaan alla olevaa liukua käyttäen.

Binance robottitesti

Vahvista Binanceen rekisteröityminen sähköpostin kautta.

Binance email vahvistuksen rekisteröinti

Alla oleva kuva on Binancen lähettämästä emailista. Etsi maili sähköpostikansiostasi ja klikkaa Verify Email -painiketta.

Binance email reggaus

Binancen tilisi on nyt aktivoitu. Klikkaa login-tekstiä ja kirjaudu sisään.

Binance tilisi on nyt aktivoitu

Seuraavaksi sinua pyydetään vahvistamaan tilisi suojaus joko tekstiviestivarmennuksen tai Google Authenticatorin avulla.

Suosittelen Google Authenticatoria, joka on huomattavan turvallinen ja helppokäyttöinen tapa suojata varasi. Klikkaa Google Authentication -painiketta.

Binance kaksiosainen autentikointi

Seuraavaksi näet ohjeet Google autentikoinnin käyttöönottoa varten.

Google autentikointi

Mene puhelimellasi sovelluskauppaan (Google play tai App store) ja etsi sovellusta nimeltä ”Google Authenticator”. Lataa sovellus, avaa se ja paina oikeasta yläkulmasta +-merkkiä. Valitse lue viivakoodi ja osoita puhelimellasi tietokoneen näytössä näkyvää 2D-viivakoodia.

Näin otat käyttöön Google authentikoinnin puhelimella

Varmista käyttöönotto syöttämällä Google autentikointiohjelman antama numero. Aina kun kirjaudut sisään Binanceen, sivusto pyytää sinulta uuden koodin. Koodit vaihtuvat noin puolen minuutin välein, joten sinun tulee aina hakea uusi koodi sovelluksesta.

Google autentikointi koodi

Nyt sivustosi salaus on kunnossa. Seuraavaksi sinun tulee etsiä sivustolta Ethereum lompakon osoite, jonne voit lähettää GDAXissa olevat Etherisi ja vaihtaa ne IOTA:an.

Siirry hiirellä etusivun oikeassa yläreunassa olevaan henkilön kuvaan, josta pääset katselemaan tilisi tietoja.

Binancen etusivu kirjauduttuna

Klikkaa estimated value nähdäksesi tilisi Binance-pörssissä.

Klikkaa estimated value nähdäksesi lompakot

Mene ensin hakukenttää ja kirjoita Ethereumin tunnus, joka on ETH. Klikkaa deposit nappia, joka näyttää sinulle ETH Deposit addressin, eli Binanceen rekisteröidyn lompakon osoitteen, jota käytetään aina kun haluat siirtää Ethereumia Binanceen. Osoite on tarkoitettu ainoastaan ETH:lle eikä kyseiseen osoitteeseen tule koskaan lähettää muita valuuttoja.

Kopioi ETH Deposit Address.

Etsi Ethereumin siirtoon tarvittava osoite

Kun olet kopioinut osoitteen, voit palata takaisin GDAX:iin ja siirtää Ethereumit Binancesta kopioimaasi osoitteeseen. Siirto tapahtuu seuraavasti.

Mene takaisin GDAX-sivustolle ja etsi oikeasta yläkulmasta kohta Accounts.

Siirry kohtaan accounts oikeasta yläkulmasta

Etsi sivun vasemmasta reunasta ETH sarake ja klikkaa ylöspäin osoittavaa nuolta. Ylöspäin osoittava nuoli tarkoittaa, että haluat siirtää varoja pois GDAX:ista.

Etsi GDAX lompakko, josta lähetät varat

Mene ETH Address sarakkeeseen, kirjoita Amount-kenttään summa, jonka haluat lähettää ja Destination-kenttään Binancesta kopioimasi ETH Deposit osoite. Älä lähetä osoitteeseen muuta valuuttaa kuin Ethereumia. Mikäli olet kytkenyt päälle Google Authenticatorin tai tekstiviestivahvistuksen Coinbaseen, Laita Two Factor Codeen -kenttään uusi Google Authenticatorin koodi tai tekstiviestillä tilattu koodi siirron varmistamiseksi.

Kun olet tarkistanut, että lähettämäsi summa ja vastaanottava osoite ovat varmasti oikein, klikkaa Withdraw funds -painiketta ja lähetä Ethereumit GDAX:ista Binanceen.

Lähetä varoja pörssistä toiseen

Kun siirto on tapahtunut, näet siirron tiedot My History -osiossa.

Ethereum verkon nopeudesta ja tilasta riippuen siirrossa kestää usein noin 20-60 minuuttia. Mikäli siirrossa menee kauemmin, ei sinun tarvitse siitä huolestua. Siirtosi tulee kyllä perille ennemmin tai myöhemmin.

Kun siirtosi saapuu perille Binanceen, näet siirron tilisi Ethereum-lompakon saldossa. Saat vakioasetusten mukaisesti myös sähköpostin kun siirto on valmis.

Varat näkyvät Binancessa

 

Nyt pääset vihdoin vaihtamaan Ethereumit haluamaasi kryptovaluuttaan Binancessa. Tässä esimerkissä ostan Ethereumilla IOTA:a, jonka uskon nousevan vahvasti tulevaisuudessa. Voit ostaa luonnollisesti mitä kryptovaluuttaa haluat.

Pääset Binancen kaupankäyntinäkymään, eli varsinaiseen pörssiin sivun yläreunassa olevan menun Exchange-painikkeen kautta. Voit valita perusnäkymän tai edistyneemmän näkymän. Itse pidän enemmän Advanced-näkymästä.

Binance pörssiin

Aluksi sinun tulee määrittää tulevan toimeksiannon vaihtopari. Tässä tapauksessa ostamme IOTA:a ja maksamme Ethereumilla, jolloin vaihtopari on IOTA/ETH. Klikkaa oranssin nuolen osoittamaa painiketta, valitse vaihtosarakkeesta ETH ja kirjoita hakukenttään IOTA. Löydettyäsi parin, klikkaa keltaisen nuolen osoittamaa IOTA/ETH riviä.

Voit katsoa jokaisen Binancessa vaihdettavan kryptovaluutan koodin Coinmarketcap.com-sivustolta.

Valitse ETH-IOTA vaihtopari

Seuraava vaihe on hieman monimutkainen, mutta koetan olla mahdollisimman selkeä.

  1. Alhaalla olevassa kuvassa näkyvä punavihreä pystypalkeista koostuva kuvaaja näyttää IOTA:n kurssikehityksen suhteessa Ethereum valuuttaan. Ethereum on ollut kovassa nousussa, jolloin IOTA:n kurssi on laskenut. Sinisen nuolen avulla voit säätää kurssinäkymää. Jokainen kuvassa näkyvä punainen tai vihreä palkki vastaa kuvassa yhden tunnin kurssimuutosta.
  2. Voit määrittää hinnan, jonka haluat maksaa IOTA:sta klikkaamalla valitsemaasi hintaa vihreitä hintoja esittävässä osiossa sivun vasemmalla alalaidalla. Hinnat liikkuvat kohti vihreän nuolen osoittamaa keskipalkkia.
  3. Kun olet määrittänyt hinnan, voit määrittää montako kappaletta kyseistä valuuttaa haluat ostaa. Alla olevat 25%, 50%, 75% ja 100% painikkeet laskevat automaattisesti montako kappaletta kyseistä valuuttaa saat suhteessa varoihisi. Voit laittaa kappalemäärän myös manuaaliseti.
  4. Kun olet määrittänyt sekä ostohinnan, että määrän, klikkaa violetin nuolen osoittamaa vihreää Buy-painiketta. Buy:n klikkaaminen aktivoi toimeksiannon.
  5. Tehty toimeksianto näkyy keltaisen nuolen osoittamassa kohdassa vahvistamattomien ostotoimeksiantojen listassa. Kun tekemäsi toimeksianto saavuttaa vihreän nuolen, eli keskiviivan,  toimeksiantosi vahvistetaan ja ostat tekemäsi tarjouksen mukaisen määrän IOTA-kryptovaluuttaa.
  6.  Voit halutessasi perua toimeksiantosi klikkaamalla punaisen nuolen osoittamaa Cancel(suom. peruuta)-painiketta.

Näin ostat kryptovaluuttoja

Kun toimeksianto on vahvistettu, näet päivittyneen IOTA-määrän myyntisarakkeen summassa. Onneksi olkoon, olet juuri ostanut IOTA:a. Käytännössä kaikki kaupanteko kryptopörsseissä noudattaa täysin samaa kaavaa. Nyt voit tarkkailla IOTA:n kurssikehitystä joko Binancen omilla sivuilla, Coinmarketcap.com:issa tai vaikkapa puhelimestasi Coinstats-sovelluksella.

Mikäli haluat sijoittaa enemmänkin pääomaa kryptovaluuttoihin, suosittelen että luet tietoa erilaisiin projekteihin liittyen huolellisesti ennen sijoituspäätöstä. Ole myös huolellinen, ettet maksa ylihintaa kaupankäyntitilanteessa. Erityisesti nollien määrän kanssa kannattaa olla tarkkana. Onnea kaupankäyntiin!