Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kryptokansalainen voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. S>.

Näin ostat Bitcoineja turvallisesti

Helpot ohjeet kuinka ostat Bitccoineja
Aloita Bitcoineihin ja muihin kryptovaluuttoihin sijoittaminen helposti ja turvallisesti

Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja ostetaan niitä myyvistä nettipalveluista. Palveluita on tarjolla satoja, mutta Coinbase on ehdottomasti paras aloittelijalle, koska se on suurin, viranomaisten valvoma ja hyvin turvallinen. Suomalainen Coinmotion on myös kelpo vaihtoehto.

Mikäli suunnittelet jo tässä vaiheessa, että tulet laajentamaan sijoituksiasi myös muihin kryptovaluuttoihin, voit seurata tätä ohjetta, mutta ostaa Bitcoinien sijaan Ethereumia, joka on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa siirtää palvelusta eteenpäin muihin kryptopörsseihin.

Mikäli haluat pitää sijoittamisen mahdollisimman yksinkertaisena, suosittelen sijoittamista Bitcoiniin, koska se on maailman suurin ja vaikutusvaltaisin kryptovaluutta.

Käyttämällä alla olevaa linkkiä tuet Kryptokansalainen sivuston toimintaa.

 Linkki on turvallinen avata.

Klikkaamalla linkkiä pääset Coinbase-sivuston aloitussivulle.

Sijoittamisen suuresta suosiosta johtuen palvelut voivat toimia hitaasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tietoturvasi olisi vaarannettu. Mikäli sivusto ei vastaa, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Tärkeä turvallisuusseikka: Aina kun siirryt mihin tahansa kryptovaluuttoja vaihtavaan palveluun, tarkasta osoitekentästä, että osoite on varmasti oikein:

Coinbase URL on hyvä tarkistaa aina

Tämän jälkeen klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Sign Up -nappia.

Sign up aloittaa sivulle kirjautumisen

Syötä sivustolle nimesi, sähköpostiosoitteesi ja mahdollisimman monimutkainen salasana, jonka kuitenkin muistat hyvin.

Tilin luominen Coinbase sivustolla

Seuraavaksi Coinbase ilmoittaa, että sinun tulee varmentaa kirjautumisesi lähetetyn sähköpostin avulla:

Tässä vaiheessa tarkasta mailisi hyväksymisviestiä varten

Kirjaudu mailiisi ja etsi juuri saapunut sähköpostiviesti.

Etsi maili ja avaa se

Avaa maili ja klikkaa sinistä Verify Email Address -painiketta.

Verifioi Coinbase tili linkkiä klikkaamalla

Coinbase varmistaa kaikki varojen siirrot ja ostot sinulle lähetettävän tekstiviestin avulla. Tekstiviestit ovat sinulle maksuttomia. Viestissä olevalla koodilla vahvistat toiminnot. Tämä on hyvin tärkeä turvallisuustekijä, joka ehdottomasti kannattaa ottaa käyttöön.

Kirjautuminen tarvitsee puhelinnumerosi varmistusta varten

Seuraavaksi saavut Coinbasen etusivulle. Etusivulta näkyy kaikki tarvittava, Bitcoinin kurssi, kuinka paljon rahaa sinulla on Coinbase tililläsi ja seuraavat vaiheet varojen siirtämiseksi sivustolle. Seuraavassa vaiheessa sinun tulee varmistaa henkilöllisyytesi. Coinbase on virallinen Yhdysvalloissa toimiva finanssialan yritys, jota velvoitetaan pitämään rekisteriä käyttäjistään samoin kuin muitakin saman alan yrityksiä. Klikkaa vasemmalla alhaalla olevaa Verify Your Identity -tekstiä.

Uuden käyttäjän Coinbase sivu

Seuraavassa ikkunassa valitset kuinka haluat varmistaa henkilöllisyytesi. Voit tehdä sen ottamalla valokuvan passistasi, ajokortistasi tai kuvallisesta henkilötodistuksestasi. Suosittelen käyttämään passitunnistusta, koska sen tunnistaminen on kansainvälisesti helpointa.

Varmista henkilöllisyytesi

Seuraavaksi valitset miten haluat ottaa kuvan, tietokoneesi webcamilla tai älypuhelimellasi. Mikäli valitset puhelimen, Coinbase toimittaa sinulle tekstiviestillä linkin, jota kautta henkilöllisyyden varmistaminen tehdään.

Valitse kännykkä tai webbikamera

Tärkeää. Ota kuva hyvässä tasaisessa valaistuksessa siten, että passi on kuvassa suorassa, eikä passissa näy valkoisia heijastuksia valosta. Tämä voi olla haastavaa, mutta hyvin olennaista passin tunnistamisen kannalta.

Esimerkki passin kuvaamisesta

On vaikea arvioida kuinka kauan henkilöllisyyden varmentamisessa menee. Aika voi vaihdella muutamista minuuteista useisiin päiviin. Tämä on kuitenkin olennainen ja välttämätön välivaihe. Kun henkilöllisyytesi on varmennettu on Coinbasen etusivulla olevan Verify Your Identity -tekstin viereen ilmestynyt hyväksymistä ilmaiseva merkintä.

Henkilöllisyytesi on varmennettu.PNG

Maksutavan lisääminen

Seuraavaksi klikkaa Add Payment Method -tekstiä lisätäksesi haluamasi maksutavan sivustolle.

Lisää maksutapa Coinbaseen.PNG

Valitse haluamasi vaihtoehto avautuvasta ikkunasta. Olennaista on, että pankkitilin lisääminen sivulle on hitaampaa (kestää useita päiviä), mutta on edullisempi vaihtoehto. Kortilla rahaa siirrettäessä raha siirtyy välittömästi, mutta kulut siirrossa ovat hieman suuremmat. Valitse haluamasi vaihtoehto.

Valitse haluamasi vaihtoehto

Vaihtoehto 1: Pankkikortin lisääminen.

Mikäli lisäät uuden kortin saat tällaisen näkymän. Lisää tarvittavat tiedot.

Maksukortin liittämissivu Coinbase

Seuraavaksi liitä kortin tiedot ja paina Add Card -nappia. Luottokorttitietojen antaminen Coinbaselle on yhtä turvallista kuin mihin tahansa muuhun viralliseen palveluun. Sinä olet heidän asiakkaansa. He eivät halua varastaa tietojasi. Jokainen tilisiirto myös varmennetaan aina sinulle lähetettävän tekstiviestin avulla.

Lisää kortti Coinbase

Vaihtoehto 2. Pankkitilin lisääminen.

Mikäli haluat liittää Coinbaseen pankkitilisi, saat tällaisen ikkunan. Ota omassa ikkunassasi oleva kirjainsarja tarkasti muistiin. Sama kirjainsarja näkyy myös seuraavalla sivulla. Amount-kohtaan laita hyvin pieni summa, kuten 0.06 €. Tämä pieni lähetetty rahasumma vahvistaa tilin toimivuuden. Se latautuu Coinbase tilillesi normaalisti. Kun olet varmistunut, että pieni summa tulee perille, voit siirtyä suurempien rahamäärien siirtämiseen.

Lisää pankkitili Coinbaseen

Ota nämä tiedot tarkasti ylös, avaa uusi välilehti selaimeesi ja tee uusi SEPA-maksu verkkopankistasi rahojen riitämiseksi Coinbaseen. Laita Reference Number laskuun viestiksi, ei viitenumeroksi. Ohjeet löydät tarvittaessa Googlaamalla tai omasta verkkopankistasi. SEPA-maksu on maksuton. Muihin EU-maihin tehtävä SEPA-maksu on kuin normaali maksu verkkopankissa sillä erotuksella, että maksun yhteyteen lisätään vastaanottajan osoite- ja tunnistustiedot.

Näin SEPA-maksun tiedot laitetaan esimerkiksi OP:n verkkopankissa. Samaa kaavaa voit soveltaa omaan pankkiisi.

 

Näin teet SEPA-maksun Coinbaseen

Kun olet siirtänyt rahat, klikkaa I’ve Sent the Funds -painiketta.

Kun rahat ovat siirtyneet tilille (1-2 pankkipäivää), saat sähköpostin ja rahat näkyvät saldossasi Coinbasen etusivulla.

Tilisiirto on onnistunut

Tässä vaiheessa sinulla tulee olla jompi kumpi edellä olevista vaihtoehdoista suoritettuna. Mikäli teit ensin vain pienen tilisiirron, voit nyt siirtää suuremman summan, koska olet varmistunut, että pankkiyhteys toimii ongelmitta. Mikäli siirsit rahat Coinbase tilillesi pankkikortilla, rahat näkyvät tililläsi välittömästi.

Nyt voit ostaa Bitcoineja. Siirry Coinbasen etusivun yläreunan valikossa kohtaa Buy/Sell. Valitse mitä valuuttaa haluat ostaa ja valitse maksutapa valikosta. Valitse kuinka suurella summalla haluat ostaa Bitcoineja ja kirjoita se EUR-sarakkeeseen. Järjestelmä laskee automaattisesti kurssin ja näyttää sinulle kuinka paljon Bitcoineja (BTC) voit ostaa kyseisellä summalla. Vasemmalla puolella näkyy yhteenveto ostosta.

Kun haluat ostaa Bitcoinit, klikkaa Buy Bitcoin -painiketta.

Valitse haluamasi ostovaihtoehto ostaaksesi Bitcoineja

Onneksi olkoon. Omistat nyt Bitcoineja. Voit seurata sijoituksesi kehittymistä Coinbase.com -sivustolta tai esimerkiksi Coinmarketcap.com -sivustolta, joka näyttää myös muiden kryptovaluutojen hintakehityksen helposti.

Kun haluat palauttaa voitot takaisin pankkitilillesi, voit seurata tätä ohjetta.

Täältä voit seurata sijoituksesi kasvua

Älypuhelimella paras käyttämäni sovellus kryptovaluuttojen arvonmuutosten seuraamiseen on ehdottomasti Coinstats. Se ei vaadi kirjautumista, voit tehdä myös oman kryptovaluutta-portfolion ja seurata sen kehitystä. Voit ladata sovelluksen täältä: http://coin-stats.com/

Lataa coin stats kuvaa klikkaamalla

Jos pelkkä Bitcoinin omistaminen ei ole päämääräsi ja haluat aloittaa sijoittamisen kryptovaluuttoihin kokonaisvaltaisesti ja hajauttaa omistuksesi tehokkaasti, suosittelen ostamaan Coinbasesta Ethereumia Bitcoinin sijaan. Etuna Ethereumin ostamisessa on huomattavasti pienemmät kulut kun siirrät varoja kryptovaluuttojen vaihtopalveluista (pörsseistä, eng. exchange) toiseen, joissa voit vaihtaa Ethereumin eri altcoineihin.

Mikäli sinusta tuntuu, että Bitcoin on jo parhaat nousunsa nähnyt ja haluat sijoittaa uudempiin, hinnaltaa edullisempiin kryptovaluutoihin, voit tehdä sen myös Coinbasessa. Coinbasen valikoimista löytyy edullisempaa Litecoinia, joka on Bitcoinin kaltainen kryptovaluutta, mutta huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Toinen hyvä vaihtoehto on Ethereumin (ETH), joka on yksi tulevaisuuden lupaavimpia lohkoketjuteknologioita. Coinbasessa myytävä Bitcoin Cash (BCH) perustuu samaan koodiin kuin Bitcoin (BTC), mutta sen käyttö rahan siirroissa ja maksuja tehdessä on huomattavasti halvempaa. Bitcoin on kuitenkin tällä hetkellä maailman suurin kryptovaluutta ja sen arvostus markkinoilla tulee säilymään vielä pitkään.

Aloita sijoittaminen klikkaalla tätä Coinbaselinkkiä.

Bitcoin-sijoitusten kotiuttaminen

Kun haluat kotiuttaa kryptovaluuttasijoituksesi, voit katsoa yksinkertaiset ohjeet tämän linkin kautta.