Kryptovaluuttojen vaihtopaikat eli pörssit

Kuva työpöydästä ja kahdesta koneesta, joissa on treidausohjelma päällä.

Kryptovaluutoilla on mahdollista käydä kauppaa internetistä löytyvissä kryptovaluuttapörsseissä. Kryptovaluuttapörssit ovat erittäin suuressa roolissa kryptovaluuttojen ekosysteemissä. Kryptovaluuttapörssit hallinoivat asiakkaidensa varallisuutta ja mahdollistavat kryptovaluutoilla käytävän kaupankäynnin. Perinteisen kaupankäynnin lisäksi kryptovaluuttapörssit mahdollistavat tänä päivänä myös kryptovaluuttojen steikkauksen, futuurisijoitukset sekä kryptovaluuttojen lainapalvelut.

Kryptovaluuttojen ostaminen on tänä päivänä usein jopa perinteisiä osakkeita helpompaa. Kryptovaluuttojen sääntelyn puutteen vuoksi jokaisen kryptosijoittajan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kryptovaluuttapörssin valintaan. Kryptovaluuttapörssejä vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin pörssien maineeseen, tarjontaan, kaupankäyntikuluihin, turvallisuuteen, palveluvalikoimaan ja helppokäyttöisyyteen.

Kryptovaluuttapörssejä on olemassa tänä päivänä erittäin paljon. Useimmat kryptovaluuttapörssit ovat erittäin luotettavia ja toimivat täysin moitteettomasti. Joukkoon mahtuu kuitenkin hieman hämärämpiäkin tapauksia, jotka kannattaa kiertää kaukaa. Tämän artikkelin tavoitteena on esitellä markkinoiden suosituimpia ja parhaimpia kryptovaluuttapörssejä. Kaikki artikkelissa esitellyt kryptovaluuttapörssit ovat erittäin toimivia ja turvalliseksi havaittuja.

Tämän hetken top 3 -suosituksemme kauppapaikoiksi ovat seuraavat pörssit. Kannattaa avata tili vaikka jokaiseen näistä!

  1. Binance – Markkinoiden johtava pörssi on täysin omaa luokkaansa kryptovaluuttojen ja oheispalveluiden tarjonnassa (steikkaus, futuurit, IEO:t).
  2. Coinmotion – Kotimainen, luotettava, helppo ja turvallinen. Coinmotion sopii erinomaisesti myös aloittelijalle ja tarjonta kattaa yleisimmät valuutat.
  3. eToro – Ehdoton ykkösvalinta, jos haluat sijoittaa kryptovaluuttojen lisäksi myös osakkeisiin tai raaka-aineisiin.

Binance

binance etusivu

Binance on tällä hetkellä maailman suosituin kryptovaluuttapörssi. Se perustettiin vuoden 2017 kesällä ja se on perustamisestaan lähtien kasvanut kovalla vauhdilla. Vuonna 2019 Binance lanseerasi myös oman Binance Chain lohkoketjunsa, jonka natiivivaluuttana toimii Binancen oma BNB-token.

Binance tarjoaa useita muita kryptovaluuttapörssejä laajemman valikoiman erilaisia kryptovaluuttoja. Perinteisen kaupankäynnin lisäksi Binancessa on mahdollista mm. harjoittaa kryptovaluuttojen steikkausta, saada korkotuottoa kryptovaluuttojen lainapalveluilla, sekä osallistua sen alustalla järjestettyihin IEO:ihin.

Binancen sivusto on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä, ja aloittelevienkin sijoittajien on helppo navigoida sivustolla. Binancen asiakaspalvelu on myös erittäin nopea ja sieltä on mahdollista saada nopeastikin apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Binanceen ei ole vielä toistaiseksi mahdollista tehdä pankkitalletuksia euroilla. Talletukset hoidetaan siis tallettamalla palveluun haluttu määrä kryptovaluuttaa. Kryptovaluuttoja pitää siis ensiksi hankkia palvelusta, joka mahdollistaa tilisiirrot pankkitililtä. Binancen käyttäminen edellyttää siis suomalaisilta sijoittajilta myös jonkun toisen palvelun käyttöä. Binance kehittyy kuitenkin kovaa vauhtia eteenpäin ja euroilla tehtävät pankkitalletukset tulevat varmasti tulevaisuudessa mahdollisiksi.

Binance on erinomainen palvelu niin aloittelevalle kryptosijoittajalle kuin hieman laajempaa palveluvalikoimaa arvostavalle konkarillekin. Kaikkein vaativimpien sijoittajien tarpeisiin Binance vastaa tarjoamalla myös futuureilla käytävän kaupankäyntimahdollisuuden.

Rekisteröidy Binancelle

Coinbase

coinbase etusivu

Coinbase on yksi markkinoiden vanhimmista ja suurimmista kryptovaluuttapörsseistä. Coinbase perustettiin jo vuonna 2012, joten kyseessä on kahdeksan vuotta menestyksekkäästi toiminut palvelu. Coinbase on kiinnittänyt vahvasti huomiota myös turvallisuusnäkökulmaan, sillä perustamisestaan lähtien Coinbasen asiakkaiden varoja ei ole hakkeroitu kertaakaan.

Coinbasen helppokäyttöisyys ja turvallisuus ovat tehneet vaikutuksen kryptosijoittajiin ympäri maailman. Coinbase on myös suomalaisten sijoittajien suosiossa, ja sinne on mahdollista tehdä Binancesta poiketen pankkitalletus myös euroilla. Talletukset siirtyvät suomalaisilta pankkitileiltä Coinbaseen keskimäärin 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Normaalien pankkitalletusten lisäksi kryptovaluuttojen ostaminen luonnistuu Coinbasesta myös luottokortilla. Coinbase on tuonut asiakkailleen myös mahdollisuuden tilata itselleen kätevän debit-kortin, jonka avulla Coinbasen asiakkaiden on mahdollista maksaa ostoksensa kryptovaluutoilla.

Coinbase on laajentanut valikoimaansa voimakkaasti viime vuosien aikana ja tänä päivänä pörssistä löytyykin enemmän kryptovaluuttoja kuin koskaan ennen. Coinbase on laajentanut palveluvalikoimaansa myös kryptovaluuttojen steikkaukseen.

Kaiken kaikkiaan Coinbase on erinomainen kryptovaluuttapörssi, jota voi varauksetta suositella kaikille kryptovaluuttoihin sijoittaville. Helppokäyttöisyytensä ja selkeän sivustonsa ansiosta Coinbase on soveltuva myös niille, jotka pohtivat ensimmäisen kryptovaluuttasijoituksensa tekemistä.

Rekisteröidy Coinbaselle

BitMEX

bitmex

Vuonna 2014 perustettu BitMEX on maailman kolmanneksi suurin kryptovaluuttapörssi heti Coinbasen ja Binancen jälkeen. BitMEX on tarjonnut jo pitkään markkinoiden parhaimmat työkalut kryptovaluuttoja ammatikseen treidaaville henkilöille.

BitMEX on tällä hetkellä markkinoiden suurin johdannaispörssi. Se kasvatti suosiota etenkin vuoden 2018 alavireisten markkinoiden aikana. Yksi BitMEXin suosion kasvun takana olevista asioista on ehdottomasti se, että BitMEX oli pitkään markkinoiden ainoita paikkoja, jossa Bitcoinin kurssia oli mahdollista shortata suurellakin volyymillä.

Markkinoiden suurin kryptovaluuttapörssi Binance on hiljattain julkaissut myös oman alustansa futuureilla käytävälle kaupankäynnille. Binancen futuurit ovat saavuttaneet viime aikoina suuren suosion, ja tulevaisuudessa BitMEXin kärkipaikka kryptomaailman suurimpana johdannaispörssinä saattaa hyvinkin olla uhattu.

BitMEX on ennen kaikkea johdannaispörssi, joten sitä ei voi missään nimessä suositella aloittelijoille. Johdannaisiin sijoittamalla on mahdollista hävitä suuriakin summia erittäin nopeasti. Kokeneemmille ja johdannaissijoittamiseen hurahtaneille sijoittajille BitMEX puolestaan on erinomainen vaihtoehto.

Rekisteröidy BitMEXiin

Kraken ja Bittrex

kraken

Kraken ja Bittrex ovat jo pitkään alalla toimineita yhdysvaltalaisia hyvämaineisia kryptovaluuttapörssejä. Kraken ja Bittrex kuuluvat molemmat kymmenen suurimman kryptovaluuttapörssin joukkoon. Ne tarjoavat sijoittajille hyvän valikoiman erilaisia kryptovaluuttoja, ja molemmat ovat myös saavuttaneet suuren suosion kryptovaluuttoihin sijoittaneiden henkilöiden keskuudessa. Molempien pörssien ulkoasut ovat erittäin selkeitä ja sivustoa on helppo käyttää.

Rekisteröidy Bittrexiin

Vuoden 2017 loppupuoliskolla Kraken kärsi suuren asiakasryntäyksen seurauksena ilmenneistä ongelmista. Ongelmien korjaamiseksi Kraken joutui turvautumaan kahden vuorokauden mittaiseen palvelukatkokseen, joka hermostutti sen asiakkaat pahanpäiväisesti. Nykyään ongelmat ovat onneksi takanapäin ja Kraken on saanut asiakkailtaan paljon kiitosta aiempaa toimivammasta softasta sekä selkeästä palvelun ulkoasusta.

Rekisteröidy Krakeniin

eToro

etoro etusivu

eToro on yksi maailman suositummista treidaussivustoista. eToro on erittäin hyvämaineinen palvelu, joka on toiminut jo vuodesta 2007 asti. Vuodesta 2017 lähtien eToron valikoimista ovat löytyneet myös kryptovaluutat. Nykyisin eToron valikoimista löytyvät kaikki maailman tunnetuimmat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum ja XRP. Tunnetuimpien kryptovaluuttojen lisäksi eToron jatkuvasti laajentuvasta valikoimasta löytyy myös lukuisia muita kryptovaluuttoja.

Yksi eToron suosion taustalla olevista seikoista on ehdottomasti palvelun luotettavuus ja helppokäyttöisyys. Kryptovaluuttojen lisäksi eToron kautta on mahdollista sijoittaa myös osakkeisiin, valuuttoihin, ETF-rahastoihin, indekseihin ja raaka-aineisiin.

eToron yksi suosituimmista ominaisuuksista on ehdottomasti se, että se mahdollistaa sijoitukset jopa tuhansiin erilaisiin sijoitusinstrumentteihin yhdeltä ja samalta tililtä. Tämän lisäksi eToro tarjoaa myös mielenkiintoisen CopyTrader-ominaisuuden, jota hyödyntämällä sijoittaja pystyy seuraamaan muita treidaajia ja jopa kopioimaan heidän strategiansa. Sivustolta löytää valmiita listoja eri treidaajista näiden menestyksen ja riskitason mukaan.

eToro sopii parhaiten etenkin henkilöille, jotka haluavat hankkia itselleen saman palvelun kautta monenlaisia eri sijoitusinstrumentteja. Mikäli haluaa sijoittaa ainoastaan kryptovaluuttoihin, niin perinteiset kryptovaluuttapörssit ovat varmasti siihen tarkoitukseen parempia vaihtoehtoja.

Rekisteröidy eToroon

Coinmotion

coinmotion etusivu

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspaikka. Coinmotion on jo vuodesta 2012 kryptovaluuttojen parissa toimineen Prasos Oy:n pyörittämä kryptovaluuttojen kauppapaikka. Prasos Oy hankki Coinmotionin omistuksiinsa vuonna 2016 ja tämän jälkeen Coinmotion on kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi kryptovaluuttapörssiksi.

Coinmotionin sivusto on ehdottomasti yksi markkinoiden helppokäyttöisimmistä. Suomalaisia kryptosijoittajia ilahduttaa myös se, että sivusto on suomenkielinen ja palvelusta saa myös tarpeen tullen apua suomeksi. Coinmotion on ottanut myös turvallisuusnäkökulman erinomaisesti huomioon, eikä käyttäjien varoja ole ikinä päätynyt hakkereiden käsiin. Coinmotionin omistavalla Prasos Oy:llä on Suomen finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa, joten se noudattelee tarkasti Suomessa voimassa olevia asetuksia ja säädöksiä.

Coinmotion mahdollistaa asiakkailleen pankkitalletukset euroilla. Siirrot suomalaisilta pankkitileiltä ovat erittäin nopeita ja rahat siirtyvät Coinmotionin palveluun välittömästi ilman minkäänlaista viivettä. Coinmotion mahdollistaa myös erittäin helpon ja nopean kryptovaluuttojen ostoprosessin, jonka ei pitäisi tuottaa minkäänlaisia ongelmia myöskään aloittelevalle sijoittajalle.

Coinmotionin valikoimissa on tällä hetkellä viisi eri kryptovaluuttaa. Nämä kryptovaluutat ovat Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP ja Stellar. Coinmotionin valikoima kattaakin erinomaisesti aloittelevan kryptosijoittajan tarpeet. Coinmotion on laajentanut viime aikoina palveluvalikoimaansa avaamalla kryptovaluuttojen lainapalvelun. Lainapalvelua hyödyntämällä Coinmotionin asiakkaiden on mahdollista saada omistamilleen kryptovaluutoille korkotuloa.

Coinmotion tarjoaa hyvän ja luotettavan alustan aloittelevien ja hieman kokeneempienkin sijoittajien käyttöön. Ensimmäistä kryptovaluuttasijoitustaan harkitsevalle Coinmotion tarjoaa erinomaisen tien kryptovaluuttojen maailmaan.

Rekisteröidy Coinmotioniin

Northcrypto

northcrypto etusivu

Northcrypto on kotimainen vuoden 2019 keväällä perustettu kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Northcrypto mahdollistaa asiakkailleen pankkitalletukset euroilla ja varat siirtyvät pankkitililtä Northcrypton tilille seuraavana pankkipäivänä.

Northcrypton tavoitteena on ollut yksinkertaistaa kryptovaluuttojen ostoprosessi turvallisuudesta lainkaan tinkimättä. Northcrypto on kiistatta markkinoiden helppokäyttöisin palvelu, joten se soveltuu erinomaisesti niin aloittelijoiden kuin peruskäyttäjienkin tarpeisiin. Palvelu on myös erittäin turvallinen ja se on Suomen finanssivalvontaan rekisteröity virallinen virtuaalivaluuttojen tarjoaja.

Northcrypton valikoimissa on tällä hetkellä kolme eri kryptovaluuttaa. Nämä kryptovaluutat ovat Bitcoin, Ethereum ja Litecoin. Kryptovaluuttojen hankkiminen on Northcryptosta myös useimpia muita palveluita edullisempaa. Northcrypton välityspalkkio on tasan yhden prosentin, eikä sen päälle tule muita kuluja.

Northcrypto tarjoaa asiakkailleen niin suomenkielisen verkkosivuston kuin suomenkielisen asiakaspalvelunkin. Tarvittaessa suomalaiset asiakkaat saavatkin apua mahdollisiin mieltä askarruttaviin asioihin omalla äidinkielellään. Northcryptolta löytyy myös erittäin toimiva mobiilisovellus, joka tarjoaa hyödyllisiä ominaisuuksia aina kurssien tarkemmasta seurannasta oman portfolion hallintaan.

Palvelun helppokäyttöisyyttä arvostavalle Northcrypto tarjoaa ehkäpä markkinoiden parhaimman vaihtoehdon kryptovaluuttojen hankintaan ja se onkin erinomainen vaihtoehto ensimmäistä kryptovaluuttasijoitustaan harkitsevalle henkilölle.

Rekisteröidy Northcryptoon