Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kryptokansalainen voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. S>.

Ethos tuo kryptovaluutat kaikkien ulottuville

Kuva Ethoksen toiminnasta. Ethos tuo kryptovaluutat kaikkien ulottuville
Ethoksen päämäärä on saada kaikki osallistumaan kryptovaluuttamarkkinoille yksinkertaisen sovelluksen avulla. Kuva Ethos.io.

Ethos (ETHOS), eli uudelleen brändätty Bitquence (BQX) on kryptovaluuttana suhteellisen uusi (heinäkuu 2017) ja se on Ethereumin lohkoketjun päälle koodattu ERC20-standardin mukainen token. Ethoksen visio on tuoda kryptovaluuttamarkkinat helposti lähetyttävään muotoon, jolloin jokaisella on mahdollisuus ottaa osaa uuteen räjähdysmäisesti kasvavaan ilmiöön.

Ethosin tuote on niin sanottu ”universaalilompakko” (Universal Wallet), joka on erityisesti puhelimiin suunniteltu helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla kuka tahansa voi lähettää ja vastaanottaa kryptovaluuttoja, sekä sijoittaa uusiin kryptovaluutta-projekteihin. Ethosin tarkoitus on antaa sovelluksen käyttäjälle mahdollisimman monipuoliset mahdollisuudet päästä helposti vaikuttamaan ympäröivään kryptobuumiin. Myös sosiaalisen median ulottuvuus ja sen pelillistäminen (maine ja arvo suhteessa yhteisössä osallistumisen määrään) tullaan ottamaan sovelluksessa huomioon. Ethos julkaisee myös sovelluksen ohjelmointirajapinnan, jonka avulla kehittäjät integroida siihen uusia toiminnallisuuksia. Sijoittamisen helpottamiseksi sovellukseen tulee myös reaaliaikainen syöte muiden kryptovaluuttojen hintojen seuraamiseksi. Kaikkien näiden ominaisuuksien painotusta lopullisessa sovelluksessa ei ole vielä kerrottu, mutta kyseessä tulee siis olemaan hyvin monipuolinen kryptovaluuttojen hallintaa helpottava sovellus.

Kuva Ethos sovelluksesta puhelimessa. Kuva Ethos.io.
Havainnekuva Ethos sovellus puhelimessa. Kuva Ethos.io.

Ethoksen tuotekonseptiin kuuluu kolme pääkomponenttia:

Ethos Universal Wallet, jonka avulla käyttäjä voi tehdä kryptovaluuttasiirtoja. Lompakkoon sisäänrakennetaan valmiudet toimimaan millä tahansa tuetulla kryptovaluutalla. Tuettujen valuuttojen listaa ei ole vielä julkaistu, mutta se tulee todennäköisesti sisältämään ainakin lähes kaikki Ethreumin lohkoketjussa toimivat ERC20-tokenit.

Fiat and diversification, Ethosin sovelluksessa on mahdollisuus ostaa tokeneita fiat-valuutoilla ja sijoittaa varat helposti hajauttamalla useisiin eri kryptovaluuttaprojekteihin. Hajauttamisen avulla pienennetään sijoittamisen riskiä merkittävästi. Käytännössä Ethosin sovellus pyrkii korvaamaan perinteiset tietokoneella netissä käytettävät kryptopörssit. 

Social and Community Ethos tulee panostamaan sovelluksen sosiaaliseen ulottuvuuteen erittäin vahvasti. Tavoitteena on luoda aktiivinen käyttäjien yhteisö, jossa muiden auttamisesta ja tiedon jakamisesta palkitaan Ethos tokenilla.

Olennaista on myös, että Ethos antaa kaikki avaimet valuuttojen hallinnointiin käyttäjälle, eli käyttäjä omistaa 100% kaikki lompakon kryptovaluutat ja voi siirtää ne nopeasti tarvittaessa toiseen lompakkoon. Sovellus tulee mahdollistamaan myös paperilompakon luomisen.

Ethosin oma token on Ethos, jota käytetään muun muassa palkitsemiseen Ethoksen omassa ympäristössä sekä vaihtokulujen maksuun. Myös API:n hyödyntämisestä maksetaan Ethos Tokenin avulla. Ethos Tokenin toimii myös väliaikaisena varojen säilytysmuotona eri kryptovaluuttoja päittäin vaihdettaessa. Käsitykseni mukaan valuuttoja ei siis tarvitse kierrättää sovelluksessa perinteisten Bitcoinin tai Ethereumin kautta. Tämä olisi huikea edistysaskel perinteisiin pörsseihin verrattuna.

Ethos token ei ole osakkuustoken (equity token), eikä Ethos maksa käyttäjilleen osinkoa. Tokeneita omistamalla ei myöskään pääse vaikuttamaan yrityksen sisäisiin päätöksiin.

Ethosin universaalilompakon liukuvaksi kuvailtu julkaisuajankohta tulee olemaan vuoden 2018 ensimmäinen neljännes (Q1).

Ethosin tiimi vaikuttaa vahvalta ja mukana kokemusta tuomassa on muun muassa Wall Streetillä nimeä tehnyt Stephen Corliss, joka on työkennellyt muun muassa Blackrockin operatiivisena johtajana. Tuotekehitystä johtaa Tim Simmons, joka on työskennellyt aiemmin Citrixillä johtavana ohjelmistoarkkitehtina. Ethosin toimitusjohtaja on vasta 19-vuotias Shingo Lavine, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt luomaan nimeä kryptomaailmassa. Hän on perustanut muun muassa netissä toimivan Jobs yliopiston, jossa on yli 20 000 oppilasta. Mielestäni Shingo vaikuttaa pätevältä johtajalta, joka ymmärtää markkinoita ja sen, mitä tuotteen saaminen massojen käyttöön vaatii. Voit seurata hänen kirjoituksiaan Mediumissa. 

Kryptovaluuttojen päämäärä on saada pankit myös köyhien saavutettaviksi
Ethoksen missio on tuoda kryptovaluuttoihin sijoittaminen mahdolliseksi kaikille helppokäyttöisen sovelluksen avulla.

Yhteenveto ja tulevaisuus:

Ethos vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta sijoituskohteelta. Tällä hetkellä vain noin yksi prosentti maapallon ihmisistä on jollain tavalla linkittyneenä kryptovaluuttamarkkinoihin. Ethos-sovelluksen päämäärä on luoda helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla jokainen voi aloittaa kryptovaluuttoihin sijoittamisen mahdollisimman vaivattomasti.

Ethoksen markkina-arvo tällä hetkellä on miljoonaa dollaria, joten kasvunvaraa on vielä jonkin verran, mikäli sovellus lopulta osoittautuu erinomaiseksi. Ethoksen markkina-arvo on joka tapauksessa riittävästi siihen, että yritys on kiinnittänyt huomiota sekä mediassa että markkinoilla. Kuinka suureksi ilmiöksi Ethos voi sitten kasvaa? Mikäli Ethos pystyy ottamaan perinteisten kryptovaluuttojen vaihtoon käytettyjen verkkopalveluiden markkinaa ja nousemaan mahdollisesti jopa markkinajohtajaksi, on jopa usean miljardin dollarin markkina-arvo perusteltu arvio. Mikäli Ethos ei saavuta kriittistä massaa, sen käyttöliittymässä ilmenee ongelmia tai turvallisuudesta löytyy puutteita, voi projekti jäädä hyvin pieneksi, noin 200-300 miljoonan arvoluokkaan. Uskon kuitenkin Ethoksen tiimin pystyvän toimittamaan erinomaisen tuotteen. Mikäli Ethos saa tehtyä läpimurron voi sen tokenin arvo (tällä hetkellä 0 USD) jopa moninkertaistua.

Hyvin toimiva universaali lompakko mahdollisuudella tehdä helppoja sijoituksia myös muihin kryptovaluuttoihin kuulostaa pieneltä graalin maljalta, joten uskon seuraavani Ethoksen kehittymistä tarkoin tulevan alkuvuoden. Aioin myös itse sijoittaa siihen pienen summan.

Paras tapa säilyttää Ethosta on käyttää myetherwallet.com-lompakkoa.

Ethosin virallinen sivusto: https://www.ethos.io

Voit ostaa Ethosta Binancen kautta:

Kuva, Binance logo ja teksti luotettava ja turvallinen kryptopörssi

Facebook logo, joka sisältää linkin viralliselle Facebook-sivulle

Twitter logo, joka sisältää linkin viralliselle sivulle

Reddit-logo, joka sisältää linkin Altcoinin viralliselle Reddit-sivulle.