Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kryptokansalainen voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. S>.

Kryptovaluuttaopas: Bitcoin SV

Mikä on Bitcoin SV? Bitcoin SV on Bitcoin Cashin forkki. Tässä artikkelissa kerromme Bitcoin SV:n historian, teknisen toiminnan, erot kilpailijoihin sekä soveltuvuuden sijoituskohteena. Kerromme myös, mikä on Bitcoin SV kurssi.

Mikä on Bitcoin SV?

Bitcoin SV on perinteinen digitaalisena vaihdon välineenä toimiva kryptovaluutta. Bitcoin SV:tä voidaankin pitää kryptovaluuttana sanan varsinaisessa merkityksessä. Bitcoin SV haarautui Bitcoin Cashista vuoden 2018 marraskuussa. Bitcoin Cash puolestaan haarautui Bitcoinista vuoden 2017 elokuussa. Bitcoin Cash ja Bitcoin SV pohjautuvat siis molemmat Bitcoiniin.

Vaikka Bitcoinista onkin lähtöisin useampia forkkeja, niin Bitcoin Cashia ja Bitcoin SV:tä voidaan tällä hetkellä pitää ainoina Bitcoinin forkkeina, joiden asema on merkittävä kryptomarkkinoilla.

Bitcoin SV:n historia

Bitcoin SV:n historia ulottuu vuoden 2018 kesään, jolloin Bitcoin Cash -yhteisö alkoi rakoilemaan Bitcoin Cashin pohjalla olevaan ohjelmistoon tehtyjen päivitysten vuoksi. Lisäksi kiistakapulaksi nousi myös Bitcoin Cashin lohkoketjun lohkojen koko. Bitcoin SV:n keulahahmo Craig Wright joukkoineen oli sitä mieltä, että Bitcoin Cashin ohjelmistoon tehdyt päivitykset olivat täysin turhia ja että lohkojen kokoa tulisi kasvattaa entisestään. Tällöin Wright tukijoineen päätti luoda Bitcoin Cashista version, joka vastasi paremmin heidän tavoitteitaan. Tämä versio sai nimen Bitcoin SV, eli koko nimeltään Bitcoin Satoshi`s Vision.

Nimi Satoshi`s Vision tulee siitä, että se vastaa Craig Wrightin mukaan täysin Satoshi Nakamoton Bitcoinin alkuperäisessä white paperissa kuvailemaa Bitcoinia. Tämä argumentti on tosin kuultu ennenkin, sillä Bitcoin Cashin keulahahmo Roger Ver käyttää samaa väittämää markkinoidessaan Bitcoin Cashia. Craig Wright esittelee ajatuksiaan alla olevalla videolla.

Bitcoin SV:n virallinen syntymäpäivä on marraskuun viidestoista päivä vuonna 2018. Tuolloin Bitcoin Cashin lohkoketju haarautui hard forkin myötä kahdeksi eri lohkoketjuksi. Toinen lohkoketjuista sai nimen Bitcoin ABC ja toinen Bitcoin SV. Nimi Bitcoin ABC jäi kuitenkin hyvin pian unholaan, kun markkinat alkoivat kutsua kyseistä kryptovaluuttaa sen alkuperäisellä nimellä Bitcoin Cash.

Bitcoin SV:n hard fork Bitcoin Cashista käynnisti markkinoilla rajun Hash Wars -nimisen tapahtumasarjan. Molemmat leirit kävivät useiden viikkojen ajan kamppailua suuremmasta louhintatehosta. Tämä vaikutti myös rajusti koko kryptomarkkinoihin, sillä Hash Wars nähdään usein yhtenä syynä Bitcoinin hinnan puolittumiseen vuoden 2018 loppupuolella.

Syynä tähän voidaan pitää sitä, että molemmat osapuolet myivät Bitcoin-omistuksiaan ja muuttivat ne joko Bitcoin Cash tai Bitcoin SV -valuutoiksi. Lisäksi monet sijoittajat todennäköisesti pelästyivät Bitcoin Cash leirien sisällissotaa ja myivät omia kryptovaluuttasijoituksiaan pois vahvistaen näin samalla negatiivista markkinareaktiota.

Bitcoin SV:n teknologia

Bitcoin SV haarautuu Bitcoinin lohkoketjusta. Bitcoin SV:n perusperiaatteet ovat siis täysin vastaavat mitä Bitcoinillakin. Mikäli haluaa tutustua tarkemmin Bitcoinin toimintaperiaatteisiin, niin se onnistuu tästä.

Bitcoin SV eroaa Bitcoinista oleellisesti ainoastaan sen lohkoketjun yksittäisen lohkon koossa. Bitcoinissa  yhden lohkon koko on 1MB, Bitcoin Cashin tapauksessa yhden lohkon koko on 32MB ja Bitcoin SV:n lohko puolestaan on jopa 128MB:n kokoinen. Tämä ei kuitenkaan ole riittävä Bitcoin SV:n kehitystiimille, sillä yhden lohkon koko aiotaan kasvattaa jopa yli 1000MB:n kokoiseksi tulevaisuudessa.

Lohkoketjun lohkojen kokoa kasvattamalla on Bitcoin Cashin ja Bitcoin SV:n tapauksessa pyritty kasvattamaan verkon kapasiteettia ja näin parantamaan sen skaalautuvuutta. Bitcoin on ottanut hieman Bitcoin Cashista ja Bitcoin SV:stä poikkeavan tavan, sillä se pyrkii parantamaan verkon skaalautuvuutta paljon mielenkiintoa herättäneen salamaverkon avulla. Käytännössä salamaverkolla tarkoitetaan sitä, että lohkoketjun ulkopuolelle luodaan uusi, täysin nykyisestä lohkoketjusta erillinen protokolla, joka johtaa verkon skaalautuvuuden kasvuun.

Bitcoin SV:n kilpailijat

Bitcoin SV on perinteinen vaihdon välineenä käytettävä kryptovaluutta. Vaikka Bitcoin SV pyrkiikin haastamaan Bitcoinin markkinajohtajan aseman, niin sitä ei voida vielä pitää varteenotettavana uhkana Bitcoinille. Bitcoin SV:n pahin kilpailija on luonnollisesti Bitcoin Cash. Vaikka Hash Wars onkin ohi, niin näiden leirien välillä salamoi yhä aika ajoin.

Bitcoin Cashin lisäksi Bitcoin SV:n kilpailijoita ovat ehdottomasti Litecoin ja Dash. Näiden lisäksi myöskään XRP:tä ei sovi unohtaa pois laskuista. Kilpailua voidaankin pitää suhteellisen kovana, ja parhaiten tässä kilpailussa menestyy se kryptovaluutta, joka alkaa saavuttaa parhaiten tosielämän adoptiota.

Bitcoin SV sijoittaminen

Monet kryptovaluutta-alaa tarkasti seuraavat eivät uskoneet Bitcoin SV:n selviävän Bitcoin Cashin kanssa käymästään sisällissodasta. Toisin kuitenkin kävi, ja projekti on vakiinnuttanut asemansa TOP 10 kryptovaluuttojen joukossa. Vaikka Bitcoin SV:n käyttö onkin vielä varsin vähäistä, niin se on näyttänyt, ettei sitä missään nimessä kannata aliarvioida.

Bitcoin SV:n taustalla häärivä Craig Wright jakaa ehdottomasti kryptosijoittajien mielipiteitä. Tästä huolimatta Wright on saanut kerättyä itselleen varsin laajan samanlaiset näkemykset omaavan tukijoukon. Craig Wrightin kommentit heijastelevat myös vahvasti Bitcoin SV:n kurssiin.

Bitcoin SV:n tavoitteena on olla paljon enemmän kuin kryptovaluutta. Sen kehittäjien visioissa Bitcoin SV tulee olemaan koko tulevaisuuden internetin yksi merkittävimmistä tukipilareista. Jokaisen, joka pohtii sijoittamista Bitcoin SV -kryptovaluuttaan, kannattaakin käydä tutustumassa ideaan nimeltä The Metanet. Lisää tietoa MetaNet -visiosta löydät tästä.

Bitcoin SV kurssi

Mikäli Bitcoin Cashiin sijoittaminen kiinnostaa, niin sitä saa hankittua esimerkiksi suositusta KuCoin-pörssistä. Markkinoiden suosituimmat kryptovaluuttalompakot Ledger Nano X ja Ledger Nano S eivät valitettavasti tue tällä hetkellä Bitcoin SV:tä. Mikäli haluaa siirtää Bitcoin SV -omistuksensa pois pörssistä, niin esimerkiksi suosittu Exodus -lompakko on siihen erinomainen vaihtoehto.