Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kryptokansalainen voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. S>.

Altcoinit eli muut kryptovaluutat

altcoinit - vaihtoehtoiset kryptovaluutat

Kryptovaluutta on yleisnimitys kaikille muille kryptovaluutoille paitsi Bitcoinille. Bitcoin on kryptovaluutoista tällä hetkellä suurin ja tunnetuin, mutta ei missään nimessä ainoa. Coinmarketcap.com-sivusto listaa tällä hetkellä yli 1400 erilaista virtuaali- ja kryptovaluuttaa. Näitä kutsutaan altcoineiksi, eli vapaasti suomennettuna vaihtoehtorahoiksi.

Altcoinilla on omat yksilölliset ominaisuutensa ja ennalta määritelty käyttötarkoitus. Monet altcoineista on suunniteltu toimimaan oman lohkoketjunsa sisällä ja osa toimimaan Bitcoinin kaltaisesti digitaalisena käyttövaluuttana. Mielestäni olennaisempaa kuin tietyn coinin (eli kryptovaluutan) teknisten ominaisuuksien hallinta on ymmärtää miksi kyseinen coin tai token on luotu ja mitä tarkoitusta se palvelee.

Altcoineilla ja yrityksillä niiden takana on erilaisia päämääriä. Joidenkin altcoinien päämäärä voi olla internetin hajautus (Substratum (SUB)), toisten toimia yhdysverkkona kansainvälisten pankkien rahansiirroissa (Ripple (XRP)) tai toimia tulevan Internet of Thingsin, eli esineiden internetin viestinnän tukirankana (IOTA (MIOTA).

Ennen kuin sijoitat valitsemaasi altcoiniin, suosittelen tutustumaan projektiin perinpohjaisesti. Kun olet mielestäsi tutkinut sitä riittävästi, projekti vaikuttaa uskottavalta ja mukana on ehkäpä jo isoja nimiä yhteistyökuvioissa, kuten IBM Stellar Lumensin (XLM) tukena tai Microsoft IOTA:n asiakkaana, saattaa altcoini olla voittaja joka saattaa tuoda jopa tuhansien prosenttien voitot sijoituksellesi.

Kun lähdet mukaan sijoittamaan kryptovaluutoihin sinun on hyvä tuntea ilmiöön liittyvät perusasiat.