Näin teet paperilompakon

Paperilompakko on turvallinen tapa kryptovaluuttojen säilytykseen

Tässä esimerkissä luodaan paperilompakko Litecoinien pitkäaikaiseen säilyttämiseen.

Voit soveltaa samaa ohjetta myös muiden paperilompakoiden luomiseen. Paperilompakon Bitcoinien turvalliseen säilyttämiseen voit tehdä osoitteessa: https://www.bitaddress.org/

Ohjeet paperilompakon luomiseen

Paperilompakko on turvallisin tapa säilöä kryptovaluutat turvallisesti. Toinen yhtä turvallinen säilytysvaihtoehto on hardware-lompakko. Lisätietoja eri säilytystavoista löydät täältä.

Mene liteaddress.org-osoitteeseen.

Klikkaa nuolen osoittamaa (zip) -tekstiä ladataksesi sovelluksen koneellesi Githubista. Lataus käynnistyy automaattisesti.

Kuva litecoinaddress.org etusivusta

Pura ladattu .zip-tiedosto koneellesi.

Pura Litecoinaddress paketti

Tässä vaiheessa laita koneesi internet-yhteys pois päältä. Kun luot paperilompakkoa, on olennaista ettei tietokoneesi ole yhteydessä internettiin.

Avaa index.html tiedosto Google Chrome selaimellasi.

Avaa index.html

Kun sivusto avautuu selaimeen, alkaa javascript-ohjelmointikielellä toteutettu sivu satunnaisgeneroimaan monimutkaista merkkiyhdistelmää, johon luotavan Litecoin osoitteen ainutlaatuisuus perustuu. Liikuta hiirtä ja lisää tekstiä hakukenttään kunnes juokseva numero saavuttaa 100.

Näin luot paperilompakon

Paperilompakkosi on nyt valmis. Ota talteen sekä Litecoin Address että Private Key, jota käytät ottaaksesi Litecoin osoitteeseen lähetetyt varat. Voit myös tulostaa sivun, mutta varmistu siitä, ettei käyttämäsi tulostin ole yhteydessä nettiin tai muste niin huonolaatuista, että se voi muuttua lukukelvottomaksi vuosien kuluessa. Suosittelen kirjoittamaan tiedot ylös kuulakärkikynällä laadukkaalle paperille.Paperilompakkosi on valmis

Kun tiedot on otettu ylös, voit sulkea Google Chromen. Avaa ohjelma ja tyhjennä vielä sivuhistoria viimeisen tunnin ajalta. Tämän jälkeen voit laittaa internet-yhteyden taas päälle.

Voit tarkastella uuden tilisi tietoja http://explorer.litecoin.net -osoitteessa syöttämällä uuden tilisi osoitteen (ei Private Keytä). Tili on vielä tyhjä. Kokeile lähettää pieni määrä Litecoinia luomaasi Litecoin-osoitteeseen varmistaaksesi sen toimivuuden. Tarkasta tämän jälkeen tiedot vielä uudelleen Litecoin Explorerin kautta.

Voit soveltaa tätä samaa ohjetta myös Bitcoin-paperilompakon luomiseen.

Näin otat paperilompakon käyttöön

Lataa WIF-muotoa (Wallet Import Format) tukeva Litecoin lompakko, esimerkiksi Electrum-LTC wallet. Avaa ohjelma ja luo uusi lompakko.

Electrum Litecoin lompakko

Valitse Import Litecoin addresses or private keys.

Valitse Import Litecoin addresses or Private keys

Kirjoita paperilompakkosi Private Key.

Kirjoita private key

Paperilompakkosi on nyt otettu käyttöön. Voit sovelluksen avulla lähettää ja vastaanottaa rahojasi. Ota huomioon, että paperilompakkosi tietoturvallisuus on nyt heikentynyt. Vaikka Electrum on turvallinen tapa säilyttää kryptovaluuttoja, on se kuitenkin altis hakkeroinnille mikäli koneesi tietoturvataso tai virustorjuntaohjelma ei ole kunnossa.

Litecoin paperi lompakko

Mikäli tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, voit tukea Kryptokansalainen-sivuston toimintaa lähettämällä coineja seuraaviin osoitteisiin:

Bitcoin(BTC): 1LVhfCkmLZpLd1SaVf9rad6DXMFs7ftwU7
Litecoin(LTC): Lae36Ar4yAkr8D6qChEiiKDmAeZcyRT7oj
Ethereum(ETH): 0x9fc734a4ab369f68781470224823eaf33f692b5a

Kuva orangista sademetsässä ja Cut Conflict Palm Oil - teksti

20% kaikista lähetyistä varoista lahjoitan lyhentämättömänä luonnon- ja uhanalaisten eläinten suojeluun. Ensimmäinen avustuskohde on Cut Conflict Palm Oil -projekti, joka taistelee laittomia palmuöljyplantaaseja vastaan Malesiassa ja Indoneesiassa. Erityisesti Sumatran saarella tilanne on erittäin vaikea ja laittomasti hakatut sademetsät toimivat yhtenä viimeisistä turvapaikoista muun muassa Sumatran sarvikuonolle, Sumatran tiikerille ja orankeille.