Altcoinit eli muut kryptovaluutat

Altcoin kuva maapallosta ja lohkoketjusta

Kryptovaluutta on yleisnimitys kaikille muille kryptovaluutoille paitsi Bitcoinille. Bitcoin on kryptovaluutoista tällä hetkellä suurin ja tunnetuin, mutta ei missään nimessä ainoa. Coinmarketcap.com-sivusto listaa tällä hetkellä yli 1400 erilaista virtuaali- ja kryptovaluuttaa. Näitä kutsutaan altcoineiksi, eli vapaasti suomennettuna vaihtoehtorahoiksi. Altcoinilla on omat yksilölliset ominaisuutensa ja ennalta määritelty käyttötarkoitus. Monet altcoineista on suunniteltu toimimaan oman lohkoketjunsa sisällä ja osa toimimaan Bitcoinin kaltaisesti digitaalisena käyttövaluuttana. Mielestäni olennaisempaa kuin tietyn coinin (eli kryptovaluutan) teknisten ominaisuuksien hallinta on ymmärtää miksi kyseinen coin tai token on luotu ja mitä tarkoitusta se palvelee. Altcoineilla ja yrityksillä niiden takana on erilaisia päämääriä. Joidenkin altcoinien päämäärä voi olla internetin hajautus (Substratum (SUB)), toisten toimia yhdysverkkona kansainvälisten pankkien rahansiirroissa (Ripple (XRP)) tai toimia tulevan Internet of Thingsin, eli esineiden internetin viestinnän tukirankana (IOTA (MIOTA). Ennen kuin sijoitat valitsemaasi altcoiniin, suosittelen tutustumaan projektiin perinpohjaisesti. Kun olet mielestäsi tutkinut sitä riittävästi, projekti vaikuttaa uskottavalta ja mukana on ehkäpä jo isoja nimiä yhteistyökuvioissa, kuten IBM Stellar Lumensin tukena tai Microsoft IOTA:n asiakkaana, saattaa altcoini olla voittaja joka saattaa tuoda jopa tuhansien prosenttien voitot sijoituksellesi.

Kun lähdet mukaan sijoittamaan kryptovaluutoihin sinun on hyvä tuntea ilmiöön liittyvät perusasiat.

Mikäli tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, voit tukea Kryptokansalainen-sivuston toimintaa lähettämällä coineja seuraaviin osoitteisiin:

Bitcoin(BTC): 1LVhfCkmLZpLd1SaVf9rad6DXMFs7ftwU7
Litecoin(LTC): Lae36Ar4yAkr8D6qChEiiKDmAeZcyRT7oj
Ethereum(ETH): 0x9fc734a4ab369f68781470224823eaf33f692b5a

Kuva orangista sademetsässä ja Cut Conflict Palm Oil - teksti

20% kaikista lähetyistä varoista lahjoitan lyhentämättömänä luonnon- ja uhanalaisten eläinten suojeluun. Ensimmäinen avustuskohde on Cut Conflict Palm Oil -projekti, joka taistelee laittomia palmuöljyplantaaseja vastaan Malesiassa ja Indoneesiassa. Erityisesti Sumatran saarella tilanne on erittäin vaikea ja laittomasti hakatut sademetsät toimivat yhtenä viimeisistä turvapaikoista muun muassa Sumatran sarvikuonolle, Sumatran tiikerille ja orankeille.